Over ons

DE 5 VAN MOOR&MOOR: P(URE)-LOVE

PUUR

Moor&Moor neemt elk product en elke leverancier kritisch onder de loep. Zo is de klant zeker van een puur product zonder daar zelf veel tijd aan te spenderen. Elke inhoud wordt streng gecontroleerd op onnodige toevoegingen. Waar Moor&Moor extra behoed voor is zijn geraffineerde suikers, genetisch gemanipuleerde organismen, E-nummers, bewaarmiddelen, aroma’s en "verbeteraars”. Moor&Moor is ook kritisch wat betreft massaproductie bij de grote voedingsindustrieën. We kiezen dan ook bewust voor een beperkt assortiment in de winkel.

LEKKER

In aller eerste instantie zijn de Moor&Moor producten LEKKER. Dat staat boven alles voor ons...ze moeten natuurlijk wel voldoen aan de andere 4 heel belangrijke Moor&Moor eisen...

ORGANISCH

Moor&Moor koos voor het woord ’organisch’.
Dit wil zeggen dat onze producten 100% natuurlijk zijn. Bijna alle producten zijn biologisch maar toch is een bio-label geen must. Onze verse producten hebben echt gegroeid, ze zijn niet gecreëerd. Het menu is seizoensgebonden. Aangezien wij zelf het product en de leverancier onder de loep nemen is het persoonlijk contact belangrijker dan gelijk welk label of keurmerk. Wij vertrouwen in de natuur. Wat de natuur zelf doet, doet ze beter.

VLEESVRIJ

Moor&Moor heeft enkel producten in huis die rekening houden met mens, dier en natuur. Bijna alle producten zijn dus geschikt voor vegetariërs en grotendeels ook voor vegans. Eén van de belangrijkste stappen die de mens vandaag moet nemen is het inperken van zijn vlees en visverbruik. Wij bieden lekkere en gezonde alternatieven aan die de impact op de planeet minimaliseren.

ECOLOGISCH

Moor&Moor neemt beslissingen met oog op het meest duurzame resultaat. Wij kiezen zo veel mogelijk voor leveranciers die hun natuurlijke bronnen op een efficiënte manier in stand houden. We vermijden plastic verpakkingen, met de bedoeling om die later volledig te bannen. Als er al verpakking is, dan gebeurt dat op een duurzame manier. Moor&Moor kiest zijn producten, zoveel als mogelijk volgens een eigen ’lokaalprincipe’. Onze leveranciers van verse producten zijn niet verder gevestigd dan de afstand die een elektrische bestelwagen vandaag aan autonomie heeft. Wij hebben dit vastgelegd in een perimeter van 75km rond de winkel (of later het centraal depot of andere vestigingen). Lokaal voedsel is sowieso altijd verser en belast het milieu veel minder. Voor producten die niet lokaal geproduceerd worden, zoals bvb. thee en koffie, hanteert Moor&Moor hetzelfde principe. Dat wil zeggen dat we het eigen ’lokaalprincipe’ toepassen voor de producent/leverancier ter plaatse. Door de langere houdbaarheid kunnen we onze voorraad zo ecologisch mogelijk aanleggen en het transport tot een minimum beperken.