GhentBlend

Voor Thomas van Labath en Yves van Moor&Moor is een goede koffie veel meer dan een lekkere koffie. Naast de smaak houden deze ondernemers ook rekening met het grotere plaatje. Tijdens zijn zoektocht naar de juiste koffiebonen kwam Yves terecht bij de Abakundakawa Coopertive uit Rwanda, terwijl Thomas een samenwerking heeft met de Finca Porvenir uit Colombia. In beide gevallen is er sprake van direct trade, waarbij de koffiebars rechtstreeks aankopen bij de boeren, zonder tussenkomst van een andere handelaar of organisatie. Thomas zorgt zelf voor de volledige afhandeling, voor Rwanda werkt Yves nog samen met ThisSideUp als direct trader. Deze werkwijze verbetert niet alleen het welzijn van de boeren op de koffieplantages, maar ook de kwaliteit van de koffie. Beide plantages liggen op een hoogte van minstens 1900meter en produceren specialty coffees.
De bonen, in dit geval de Colombiaanse washed Caturra en Rwandese washed Bourbon, worden fiftyfifty gebrand bij Labath en Moor&Moor. Samen maken ze deze GhentBlend een absolute topblend.

We zijn uitgegaan van een espresso roast. Ongeveer 20gr koffie voor een dubbele shot. Na de eerste cuppings waagden we ons toch aan enkele slow-methodes en ook daar haalden we mooie resultaten. Het beste smaakprofiel kregen we met een chemex60 en aeropress. Natuurlijk kan je zelf ook experimenteren met deze specialty blend.
We zouden het zelf leuk vinden om je bevindingen te delen op onze Facebook pagina… www.facebook.com/ghentblend